Nästa elstöd kommer senast 9 juni 2023

Information har kommit ut idag angående elstödsutbetalningar baserade på elförbrukning under november och december förra året. Dessa utbetalningar är avsedda för konsumenter och förväntas börja betalas ut i början av juni.

Senast 9 juni 2023 ska du ha fått ditt elstöd

Snart är det dags för utbetalningar av nästa omgång av elstöd till privatpersoner över hela landet. Försäkringskassan har återigen tagit på sig ansvaret för att betala ut dessa pengar, och utbetalningarna kommer att ske tidigt i juni. De flesta privatpersoner kommer att ha sina utbetalningar på sina konton senast den 9 juni.

När det gäller det aktuella elstödet, så är det tillgängligt för privatpersoner i hela landet och är baserat på elförbrukning under perioden 1 november till 31 december 2022. Utbetalningen går till den person som stod på elnätsavtalet vid slutet av förra året. Försäkringskassan har ansvaret för att betala ut dessa pengar, och de flesta kommer att få sitt elstöd tidigt i juni.

Vilka får elstöd 2023

  • Gäller privatpersoner i hela Sverige.
  • Baseras på elförbrukningen under perioden 1 november–31 december 2022.
  • Betalas ut till den person som stod på elnätsavtalet den 31 december 2022.
  • Försäkringskassan ansvarar för utbetalningen.
  • Elstödet betalas ut i början av juni de flesta får stödet senast den 9 juni.

Om du inte anmält ditt bankkonto till Swedbank – gör det nu!

Har du redan anmält ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister då behöver du inte göra något.

Har du inte anmält ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister då ska du göra det senast den 10 maj. Allt för att du ska få ditt elstöd senast den 9 juni. Läs mer på Swedbank.