Boka magiker & illusionist till show i Stockholm

Funderar ni på att boka fantastisk underhållning? Då skulle jag föreslå att ni bokar en magiker & illusionist till er show i Stockholm. Det är både något unikt och annorlunda till Ert företagsevent som sticker ut, och man vill ju sticka ut och göra något unikt.

Känner ni att ni är trötta på det vanliga coverbandet? En magiker och trollkarls show innehåller oftast något för alla, allt från att göra helt omöjliga magiska trick som förbluffar publiken till att få er att skratta så ni ramlar av era stolar. En kombination av magi och komiker. Många magiker blandar sin magi med humor för att få det bästa av båda världar. Detta skapar en väldigt annorlunda typ av underhållning jämfört med många andra.

De brukar också blanda in musik i sina framträdanden som skapar en magisk känsla men även en känsla av fest och uppåt tempo. Vilket är väldigt viktigt om man vill få igång publiken på företagseventet.

Det är inte helt ovanligt att de även jonglerar och gör andra saker än enbart magi & trolleri, de brukar skapa en kombination av ovanstående faktorer för att höja framträdandet flera nivåer.

De senaste åren har det varit en trend att göra något annorlunda och något som har blivit mycket mer populärt är att man bokar en magiker till eventet. Vare sig man är på en båt, ett slott eller en event och konferenslokal.

Det är det perfekta inslaget för att skapa magiska ögonblick som er publik och gäster kommer ihåg, som blir något annorlunda för er alla att samtala om efter att showen är slut.

Show Stockholm

Show Stockholm – När ni planerar er show i Stockholm så är det värt att tänka på vilken festlokal ni ska vara i, hur tar sig gästerna dit och hur tar de sig därifrån. Är det handikappanpassat och liknande?

Ska ni vara i ett slott, ute i skärgården eller inne i stan. Det är många saker att tänka på om man arrangerar en show i Stockholm till företagseventet. Men oftast så finns det många event & konsertarrangörer med stor erfarenhet som vet vad de gör efter att ha planerat hundratals om inte tusentals olika former av event.

Så om det är en show i Stockholm ni funderar på att ha och att boka en magiker eller illusionist så är ni troligtvis i säkra händer. Andra saker som kan vara bra att tänka på är om magikern eller trollkarlen använder sig av eld i sin show, inte alla festlokaler eller konsertlokaler tillåter det. Så var noga med att kolla upp det innan så det inte blir några problem när ni ska boka magiker eller en illusionist.

Det är nämligen mycket mer att ha i tanken än man tror. För att höja showen och dess inlevelse för publiken så är det också viktigt att man anlitar en riktig teknikfirma som är experter på ljud och ljus. Detta förhöjer showen och ger en helt annan stämning. Har du fantastiskt proffsigt ljud och rörligt ljus tillsamman med exempelvis en rökmaskin så kommer det ge en helt annan effekt och inlevelse än utan. Har man inte dessa saker kan showen lätt kännas platt och ge mindre upplevd inlevelse för era gäster och publik, och det vill man ju verkligen inte. Eller hur?

Show i Göteborg

Självklart går det även att planera shower i andra städer om man vill boka en magiker eller trollkarl, exempelvis i Göteborg. Göteborg är en stor och känd eventstad med allt från festivaler till mindre konserter och föreställningar. Det finns allt ifrån Universeum till Liseberg där man arrangerar olika event och konserter. Så gott om lokaler och andra ställen att hålla sitt företagsevent på finns det gott om så man behöver inte känna att man har brist på bra alternativ. Det är en bra sak att ha i åtanke när man planerar sitt företagsevent i Göteborg och funderar på att boka underhållning, exempelvis som en illusionist eller trollkarl.

Men även här är det viktigt att man kollar upp tillgängligheten till de olika festlokalerna som man planerar att hålla sitt event i, exempelvis som vi har nämnt tidigare när det kommer till rök på scenen eller till exempel eld och liknande. Går det att smidigt ta sig till lokalen eller behöver ni boka transport till alla era anställda.

Magiker och Illusionister

Magin har en lång historia världen runt. Sen tidiga målningar som är ca 4500 år gamla kan man se trollkarlar utföra olika nummer, på den tiden sågs de snarare som magiska shamaner med riktiga magiska krafter. Men idag vet vi att det enbart är illusioner och fingerfärdighet, eller med ett annat ord ren underhållning. Magin har utvecklats något enormt de sista 200 åren till att bli stor scenkonst att åtnjutas på de största scenerna runtom i världen. Några av de kändaste magikerna och illusionisterna är David Copperfield, Shin Lim, David Blaine, Siegfried & Roy, Eric Chien, Yu-Ho Jin, Lance Burton med flera. Kolla in dessa magiker om ni funderar på att boka magiker.

Kändast och framgångsrikast av dessa måste dock vara David Copperfield, han är faktiskt den artist i världen som har tjänat mest pengar på liveframträdanden, han är tillochmed större än Elvis, Beatles och Michael Jackson. Verkligen inte illa. Några av hans kändaste maginummer är när han trollade bort frihetsgudinnan, gick igenom den Kinesiska Muren, eller flög över Grand Canyon. Han uppträder fortfarande ca 500-600 gånger per år i Las Vegas och utvecklar nya nummer hela tiden.

På senare år har det blivit populärt med kortmagi på scen, några av de absolut bästa på detta är Shin Lim som med sin moderna och visuella kortmagi utför otroliga mirakel som ingen annan. Även han uppträder regelbundet i Las Vegas med sin egna show Limitless. Den andramåste vara David Blaine som inte bara utför fantastisk kortmagi utan även gör otroliga stunts där han fryser in sig själv i ett isblock i flera dar och överlever eller faller 20-30 meter ner i flyttkartonger i sin show. För inte så länge sen så gick det fel och hans axel hoppade ur led, men det stoppade inte David Blaine, han tog upp några läkare i puliken som fick dra axeln i led så han kunde fortsätta showen. Vilken artist och showman, inte någon som ger sig i första taget. Allt för showen.

Yu-Ho jin är en av världens främst kortmanipulatörer som trollar fram kort ur luften ur sina tillsynes helt tomma händer, vackert och poetiskt och det är därför han vann världsmästerskapen i magi, även kallat Fism. Han turnerar världen runt med sin akt och han har även varit med i Americas Got Talent där han placerade sig väldigt högt. En otrolig och fantastisk magiker som blandar det vackra och poetiska med ren fingerfärdighet.

Lance Burton är också en av världens främst magiker känd för sin magi med duvor som han också vunnit världsmästerskapen i magi. Han hade sin egna specialbyggda teater i Las Vegas som anpassades helt till hans show och där han uppträdde i ca 20 år. Han anses som en av de absolut bästa magikerna genom tiderna och är extra omtyckt av andra trollkarlar och magiker jorden runt. En riktig ikon utan dess like. Nuförtiden så bor han i Kentucky och uppträder ibland emellanåt när han känner för det, han har en gård i Kentucky med olika djur som han tar hand om och lever lite av ett pensionärsliv, vilket inte är helt fel då han säkerligen gjort över 10000 shower i sin karriär.

Detta är enbart några av de absolut bästa magikerna och trollkarlarna i världen, men absolut några av de allra främsta som har stuckit ut och fått sin plats i historieböckerna. Något som är få förunnat de flesta. Inte alla som kan stoltsera med såna meriter som att ha trollat bort frihetsgudinnan eller dragit in mer pengar på liveshower än Elvis, Michael Jackson eller Beatles som är de allra största artisterna genom tiderna. Men dessa magiker har gjort det och det är därför de är unika och står ut gentemot resten av alla magiker runtom i världen.

Förhoppningsvis så kommer det komma nya generationer av magiker som är nästa generations David Copperfield, David Blaine eller liknande som också kommer att skriva in sig i historieböckerna och göra sig ett namn och därmed blir legender i sin egen rätt. Vilka dessa individer kommer att vara och bli det återstår dock att se men det kommer bli väldigt spännande. Speciellt om man gillar magi eller trolleri som konstform. Kanske ni planerar ett event eller en show i Stockholm och kommer att boka nästa blivande stjärna, vem vet. Det återstår att se. Men det är omöjligt att inte bli fascinerad av tanken att det skulle kunna bli så. I alla fall tycker jag det.

Jag skulle vilja önska er lycka till i Ert planerande av nästa event som ni planerar och jag hoppas att det kommer att bli fantastiskt. Vare sig ni planerar att boka en magiker i Stockholm eller Göteborg. Glöm bara inte bort att göra er research grundligt och genomtänkt så att ert företagsevent blir en succé. Planering och research är det bästa grundarbetet man kan göra för att evenemanget ska lyckas. Men det tror jag ni har förstått vid det här laget. Good luck som man brukar säga på engelska eller lycka till på svenska.